10 sfaturi dovedite și testate pentru extinderea duratei de viață a bateriei pe Android

androidpit-battery-low-1

10 sfaturi dovedite și testate pentru extinderea duratei de viață a bateriei pe Android

 

Sarcinile și procesele pe care smartphone-urile le îndeplinesc astăzi sunt mai solicitante ca niciodată. Și pentru a satisface nevoile în creștere, procesoarele au devenit mai puternice, iar ecranele au devenit tot mai mari.

Din păcate, bateriile cu Li-ion nu au înregistrat progrese prea mari. Acest lucru vă impune să reglați durata de viață a bateriei doar prin software, cu excepția cazului în care doriți să faceți upgrade la un telefon cu o durată de viață maximă a bateriei. 

Iată câteva sfaturi practice pentru îmbunătățirea duratei de viață a bateriei pe un telefon Android.

  1. Optimizează setările de “Localizare” a dispozitivului

 

Cea mai bună modalitate de a îmbunătăți durata de viață a bateriei telefonului este de a opri funcția GPS în întregime. În realitate, totuși, acest lucru nu este foarte practic. Prin urmare, vă recomandăm, în schimb, să controlați modul în care telefonul și aplicațiile dvs. utilizează locația.

Pentru început, dacă nu rulați o aplicație care necesita navigatia precum Google Maps, treceți la modul de locație doar a dispozitivului(pe Android Oreo și versiuni anterioare). În această stare, coordonatele telefonului dvs. sunt determinate numai prin informații GPS. În modurile de economisire a bateriei și de înaltă precizie, telefonul folosește alte câteva module, inclusiv Wi-Fi și Bluetooth. Acestea consumă mai multă baterie și de obicei nu este necesară.

Mergeți la Setări> Securitate și locație> Locație pentru a comuta această opțiune. Dacă sunteți pe Android Pie, va trebui să schimbați o altă opțiune. Accesați Setări> Securitate și locație> Locație> Avansat> Scanare și puteți dezactiva scanarea Wi-Fi și scanarea Bluetooth.

În plus, ar trebui să revocați permisiunea de locație pentru aplicațiile care nu o necesită tot timpul. Asta le împiedică să folosească locația dvs. în fundal. Puteți face acest lucru accesând Setări> Aplicații și notificări> Avansat> Permisiuni pentru aplicații.

2. Treci pe “partea întunecată”

Dacă telefonul dvs. deține un ecran OLED, trecerea la o temă întunecată ajută la economisirea bateriei. Deoarece afișajele OLED pot dezactiva pixeli individuali, fundalurile cu negru profund le permit să consume mai puțină energie.

Puteți profita de acest lucru în multe feluri. Puteți începe activând o temă întunecată la nivelul întregului sistem, dacă telefonul dvs. are una, și activând modul de noapte pe aplicații compatibile precum Twitter, Pocket, Facebook și multe altele. 

3. Dezactivează pixelii manual

 

Dacă nu va puteți obișnui cu o temă întunecată, puteți, de asemenea, să dezactivați manual pixeli printr-o aplicație numită Pixoff. Aplicația poate utiliza, de asemenea, unul dintre mai multe modele de grilă disponibile, pentru a dezactiva rapid jumătate din pixeli.

Dacă nu vizionați un film sau consumați alt conținut în HD, nu veți observa o scădere a calității, mai ales dacă aveți un ecran de 1080p sau mai mare. Câțiva producători precum Samsung includ și o setare care vă permite să reduceți rezoluția ecranului.

Descărcați: Pixoff (disponibil gratuit + versiune premium)

4. Dezactivează căutarea permanentă de wi-fi

 

De la actualizarea Oreo, Android vine cu o caracteristică care continuă să caute rețele Wi-Fi deschise chiar și atunci când ați dezactivat Wi-Fi. Pentru a o opri, deschideți Setări> Rețea și internet> Wi-Fi. Sub preferințele Wi-Fi, debifați opțiunea Scanare Wi-Fi automat.

5. Limitează aplicațiile care rulează în fundal

 

Majoritatea aplicațiilor pe care le utilizați sunt active chiar și după ce le părăsiți. 

Cu un simplu comutator, puteți restricționa complet o aplicație de la accesarea bateriei în fundal. Găsiți acest lucru la Setări> Aplicații și notificări, și în interiorul paginii aplicației specifice, atingeți Advanced> Baterie> Restricție de fundal.

Dacă aveți un telefon mai vechi, puteți încerca, de asemenea, o aplicație numită Greenify. Acest lucru oprește automat aplicațiile să consume resurse în fundal. Cu toate acestea, vă recomandăm să folosiți funcția nativă pe dispozitive moderne, deoarece funcționează în general mai bine decât soluțiile terților.

6. Gestionați accesul la date pentru fiecare aplicație

 

În mod similar, puteți opri accesul la date pentru aplicațiile despre care nu credeți că ar trebui să le utilizeze în fundal. Pentru a modifica această setare, urmați pașii din numărul 5 de mai sus, dar în loc de Baterie, selectați Utilizare date.

7. Monitorizați aplicațiile care rulează incorect

Durata de viață a bateriei poate avea un impact mare dacă o aplicație nu funcționează așa cum ar fi trebuit. Aceasta ar putea fi cauzată de orice, de la o eroare la o caracteristică de fundal agresivă. Puteți verifica acest lucru accesând Setări> Baterie> Meniu> Utilizare baterie pentru a vedea ce aplicații folosesc cele mai multe resurse.

Dacă există o aplicație pe care nu o utilizați mai deloc, ar trebui să o dezinstalați și să monitorizați bateria o zi pentru a vedea dacă aceasta se îmbunătățește. 

8. Încercați versiunile web ale aplicațiilor

O altă metodă simplă care nu necesită mult sacrificiu și care prelungește în continuare durata de viață a bateriei telefonului dvs. este trecerea la aplicații web lite sau progresive. Acestea sunt versiuni reduse ale aplicațiilor disponibile într-un browser. Companiile le oferă să îmbunătățească experiența pe telefoanele mai vechi. Consuma mai puține resurse, pentru aceasi experienta. 

9. Dezactiveaza “Google Assistant”

 

În timp ce Google Assistant este un instrument la îndemână pentru distracție și muncă, este, de asemenea, una dintre funcțiile Android care îți consumă în mod constant energia telefonului. Ascultă comanda de trezire, este conectat la locația dvs. pentru a obține instantaneu rezultate contextuale și multe altele. Dacă nu depindeți în mare măsură de Google Assistant, cel mai bine este să îl închideți.

10. Setari de sincronizare

Notificările sunt importante. Dar dacă le găsiți intruzive și urâți fluxul persistent de notificari, ar trebui să încercați să dezactivați sincronizarea automată cu totul. În acest fel, veți vedea notificarile doar atunci când deschideți o aplicație și o actualizați manual.

Deoarece aplicațiile nu se reîmprospătează în mod constant în fundal pentru a vă oferi informații noi, acest lucru vă poate economisi bateria. Pentru a dezactiva sincronizarea automată, accesați Setări> Conturi și acolo, opțiunile de Sincronizare automată a datelor ar trebui să fie disponibile în partea de jos. Puteți dezactiva, de asemenea, sincronizarea în fiecare aplicație în majoritatea aplicațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu