15 sfaturi dovedite și testate pentru extinderea duratei de viață a bateriei pe iPhone

gvxtAOYihfPwVxO-800x450-noPad

15 sfaturi dovedite și testate pentru extinderea duratei de viață a bateriei pe iPhone

IPhone-ul este un telefon excelent și poate cel mai distractiv decât orice alt smartphone. Dar distracția poate consuma durata de viață a bateriei. Majoritatea iPhone-urilor trebuie să fie reîncărcate la fiecare două zile, dacă nu în fiecare zi. Există modalități de a menține durata de viață a bateriei iPhone și multe implică oprirea serviciilor și funcțiilor, ceea ce face a fi o alegere dificila între toate lucrurile frumoase pe care iPhone le oferă.

Mai jos găsiți 15 sfaturi pentru a vă extinde puterea bateriei iPhone. Nu trebuie să urmați fiecare sfat pentru a economisi bateria. Folosiți-le pe cele care au cel mai mult sens pentru modul în care vă folosiți iPhone-ul.

1. Dezactivati actualizarea aplicației în fundal

Există mai multe caracteristici care fac iPhone-ul mai inteligent și gata atunci când aveți nevoie. Una dintre aceste caracteristici este actualizarea aplicației în fundal. Această caracteristică privește aplicațiile pe care le utilizați cel mai des și ora din zi pe care le utilizați. Apoi actualizează acele aplicații, astfel încât data viitoare când deschideți una dintre aceste aplicații, cele mai recente informații vă așteaptă. De exemplu, dacă verificați social media la 7:30 a.m., iOS află și actualizează automat aplicațiile sociale înainte de acel moment. Această caracteristică utilă consuma totuși bateria.

Pentru a dezactiva actualizarea aplicației în fundal pe iPhone, deschideți Setări, accesați General> Actualizare aplicație fundal, apoi alegeți actualizare aplicație fundal> Oprit. Sau opriți opțiunea doar pentru anumite aplicații.

2. Cumparati o baterie externa

Un alt mod de a salva viața bateriei iPhone este să va cumparati o baterie externa. Producătorii de accesorii, cum ar fi Oisle, oferă baterii cu viață lungă pentru iPhone, la doar 149 lei. Dacă aveți nevoie de atât de multă baterie încât niciunul dintre aceste sfaturi nu vă ajută, o baterie externa buna adaugă mai multe ore de utilizare.

3. Nu actualizați automat aplicațiile

Pe iOS 7 sau mai nou, dezactivați funcția care actualizează automat aplicațiile pe măsură ce versiunile noi sunt lansate. Aceasta consuma multa baterie. Actualizați manual aplicațiile atunci când bateria este complet încărcată, dar în caz contrar, dezactivați actualizările automate ale aplicațiilor.

Pentru a dezactiva actualizările automate ale aplicațiilor, deschideți aplicația Setări, atingeți iTunes și App Store, apoi dezactivați Actualizări.

4. Dezactivați aplicațiile sugerate

Aplicațiile recomandate, introduse în iOS 8, îți folosesc locația pentru a-și da seama unde ești. Folosește aceste informații pentru a determina ce aplicații poate doriți să utilizați în funcție de locul în care vă aflați.

5. Blocati anumite continuturi in Safari

Una dintre cele mai bune funcții introduse în iOS 9 este posibilitatea de a bloca publicitatea și urmărirea cookie-urilor în Safari. Tehnologiile utilizate de rețelele de publicitate pentru difuzarea, afișarea și urmărirea anunțurilor utilizează multă baterie.

Cantitatea de energie a bateriei economisită prin blocarea anunțurilor și a cookie-urilor nu este la fel de semnificativă ca și alte sfaturi de economisire a bateriei. Cu toate acestea, împreună cu un mic impuls în durata bateriei, browserul Safari rulează mai repede și folosește mai puține date.

6. Activati luminozitatea automată

IPhone are un senzor de lumină ambientală care ajustează luminozitatea ecranului în funcție de lumina din jurul său. Acest senzor întunecă ecranul în locuri întunecate și este mai luminos atunci când există mai multă lumină ambientală. Acest lucru economisește bateria și ușurează utilizarea telefonului.

Activați Luminozitatea Automată pentru a economisi energie, deoarece ecranul dvs. va trebui să utilizeze mai puțină energie în locuri întunecate.

Pentru a activa Luminozitatea Automată în iOS 12 și iOS 11, deschideți aplicația Setări, accesați General> Accesibilitate> Afișări, apoi atingeți Luminozitate automată.

Pentru dispozitivele iOS 10 și mai vechi, deschideți aplicația Setări, atingeți Afișare și luminozitate (sau Luminozitate și Fundal în iOS 7), apoi activați Luminozitate automată.

7. Reduceți luminozitatea ecranului

Luminozitatea ecranului iPhone are un efect major asupra duratei de viață a bateriei. Cu cât este mai luminos ecranul, cu atât este nevoie de mai multă putere. Păstrați ecranul cât mai slab posibil pentru a economisi viața bateriei.

Pentru a reduce luminozitatea ecranului, deschideți aplicația Setări, accesați Afișare și luminozitate (sau Luminozitate și Fundal în iOS 7) și trageți cursorul Brightness la stânga.

8. Dezactivati animatiile

Una dintre cele mai cool funcții introduse în iOS 7 este opțiunea Motion. Este subtil. Miscati iPhone-ul și urmăriți pictogramele aplicației și imaginea de fundal mișcându-se independent una de cealaltă ca pe planuri diferite.

Acest efect de paralax face ca telefonul să pară mai viu. Cu toate acestea, afectează bateria unui iPhone. În plus, dezactivarea acestei mișcări suplimentare pe un iPhone poate reduce răul de mișcare pentru unii oameni.

Pentru a opri aceasta functie pentru a economisi energia bateriei, deschideți Setări, atingeți General> Accesibilitate> Reduceți mișcarea, apoi porniți Reduceți mișcarea.

9. Dezactivați Wi-Fi-ul atunci când nu aveți nevoie

Wi-Fi-ul are beneficii și poate economisi viața bateriei dacă semnalul Wi-Fi este mai puternic decât semnalul celular. Menținerea Wi-Fi activată tot timpul pentru a găsi un hotspot deschis consuma bateria. Conectați-vă la Wi-Fi atunci când este disponibil. Dacă nu sunteți în jurul unei rețele Wi-Fi (cum ar fi în timpul călătoriei), dezactivați Wi-Fi pentru a economisi bateria pe iPhone.

10. Asigurați-vă că hotspotul personal este dezactivat

“Personal Hotspot” transformă un iPhone într-un hotspot care își transmite datele celulare către alte dispozitive din raza de acțiune. Aceasta este o caracteristică utilă, dar consuma și bateria. Mai ales dacă nu opriți hotspot-ul când ați terminat.

Pentru a dezactiva hotspot-ul pe un iPhone, deschideți aplicația Setări, atinge Hotspot personal, apoi oprește comutatorul de comutare Hotspot personal.

11. Verifica care sunt aplicațiile care “ucid” bateria

În iOS 8 și versiuni ulterioare, funcția Utilizare baterie arată care aplicații au utilizat cea mai mare parte a bateriei în ultimele 24 de ore și în ultimele câteva zile. Accesați Setări> Baterie pentru a verifica. Pot exista note sub fiecare articol care spun de ce aplicația a consumat bateria și sugerează modalități de remediere a acesteia.

12. Dezactivați serviciile de localizare

Una dintre cele mai cool caracteristici ale iPhone-ului este GPS-ul încorporat. Oferă indicații și localizează magazine în apropiere, restaurante și alte locuri. Cu toate acestea, ca orice serviciu care trimite date printr-o rețea, are nevoie de energie pentru a funcționa. Dacă nu utilizați Servicii de locație, opriți-l pentru a economisi energie.

Pentru a dezactiva serviciile de locație, deschideți aplicația Setări, accesați Confidențialitate> Servicii de localizare, selectați Locații servicii și atingeți Oprit pentru a dezactiva complet. 

13. Dezactivați alte setări de locație

IPhone-ul rulează multe activități în fundal. Activitatea de fundal – în special activitatea care se conectează la internet sau utilizează GPS – consuma rapid bateria. Funcțiile care nu sunt necesare pot fi oprite pentru a redobândi durata de viață a bateriei.

Pentru a dezactiva activitățile de fundal, accesați Setări> Confidențialitate> Servicii de locație, alegeți Servicii de sistem, apoi dezactivați elemente precum Anunțuri Apple bazate pe locație, Populare în apropierea mea și Setare fus orar.

14.  Dezactivați Bluetooth

Bluetooth este util atunci cand folositi căști fără fir, dar transmiterea de date wireless necesită o mare cantitate de energie. Opriți Bluetooth pentru a economisi bateria pe iPhone. Sau, activați Bluetooth numai atunci când aveți nevoie, și opriți-l atunci când nu îl utilizați.

Opțiunea de a activa sau dezactiva Bluetooth pe un iPhone poate fi găsită în Setări > Bluetooth.

15. Dezactivați datele celulare

Folosind 5G, 4G, LTE sau o altă conexiune celulară cu viteze de transfer rapide, necesită mai multă baterie de la telefon. Consumul de energie este mai mare în perioadele de utilizare intensă, ca atunci când transmiteți video sau faceți apeluri HD. În timp ce poate fi dificil să opriți toate transferurile de date celulare, acest lucru îmbunătățește durata de viață a bateriei pe iPhone.

Pentru a dezactiva datele celulare, deschideți Setări, atingeți Celular, apoi dezactivați Date celulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu